Muotoilee

PRIVATE GALLERY

Elokuussa 2014 herätimme käytöstä poistetun tehdasrakennuksen uudelleen eloon Turussa. Pitkään tyhjillään ollut Suomisen Konepaja sai uuden käyttötarkoituksen, kun graffiti- ja katutaiteilijat muuttivat kiinteistön suureksi galleriaksi. Tapahtuma oli avoin yleisölle koko projektin ajan.

Atte Heinosen dokumentointi projektista:
https://vimeo.com/111621159

Turku 2014


PEEPER-LAMP

Peeper (Suom. kurkistelija)

Led-valaisin, joka toimii luku-, sekä pöydän reunalle laitettavana työvalona. Käyttöä helpottaa lampun kääntyvä pääosa. Pinta käsitelty jauhemaalaamalla. Valonlähteenä kaksi teholediä.

450x320 Teräs ja akryylilevy himmennin

Valokuvat: Kalle Karjalainen


LINNUNMAITO-ASTIASTO

Kahvi on tunnetusti seurustelujuoma ja mikä sen parempi keskustelun herättäjä kuin kattaa pöytään iloisesti muotoiltu tuote.

Ajatus astiastoon lähti sanonnasta ”on kuin linnunmaitoa” jolla viitataan johonkin niin hyvään ettei sitä voi olla edes olemassa.

Linnunmaito-astiasto koostuu sokerikosta, kermakosta ja maitoastiasta. Maitoastia on suurin kaatonokallinen osa. Kermakko keskimmäinen kaatonokallinen osa ja sokerikko pienin. Osat pinoutuvat ja ovat siten helppo kattaa. Astiat yhdessä ja erikseen muodostavat pelkistetyn linnunpöntön hahmon.

200x70x70 Keramiikka


"MIEHEN MITTA"

Meitä kaikkia miehiä on jossain vaiheessa elämäämme kiusannut kysymys siitä, kuinka miehekkäitä olemme? Jatkuva epävarmuus ja tietämättömyys omasta maskuliinisuudesta ei ainakaan kasvata miehistä staminaa.

Miehen mitta on konsepti jonka tarkoitus on helpottaa, jokaisen miehisyyttään epäilevän miehen elämää. Kaavakkeen täyttämällä saat vastauksen sinua askarruttaneeseen kysymyksen miehisyydestäsi. 

Helsinki 2013


GNOME-LAMP

Pariisin seudulla on alkanut toimia puutarhatonttujen vapautusrintama. Järjestö iskee varastamalla pihojen tonttuja, mutta toimii kuitenkin pyyteettömästi, sillä kaikki orjuudesta vapautetut pihamaahiset ovat löytyneet lopulta Saint Die des Vosges-katedraalin portailta. (STTReuters)

Tonttu lampun toteuttaminen oli pitkäaikainen haaveeni. Yhteisnäyttely, HIt Happens, Design Forumissa antoi minulle syyn toteutaa pitkäaikaisen unelmani. Nyt puutarhatontut voivat vihdoin valaista maailmaa!

250x100 Keramiikka ja kangasvarjostin


POIMU-CHAIR

Räsymatto, persialainen matto, porrasmatto, kylpyhuoneen matto, lentävä matto ja niin edelleen. Jokaiselle huoneelle ja vuodenajalle omansa. Näin täyttyvät roskakorit, kun vanhat lattian peitot hylätään.

Tästä syntyi idea Poimuun. Tuoli koostuu metallirungosta ja siihen poimutetuista matoista. Reitetyt matot pujotetaan istuimen rungosta yläosasta alaspäin. Runko mudostaa ergonomian ja matto toimii pehmuusteena. Rakenne mahdollistaa myös mattojen irrottamisen ja puhdistamisen.

735x660x630 Teräs ja kierrätetyt räsymatot

Suunnittelijat: Isko Lappalainen ja Jukka Hakanen

Valokuvat: Justus Kontiala


PALLI JA KASSI

Skeittaamaan lähdettäessä mukaan tarttuu paljon tavaraa. Lompakko, kännykkä, avaimet, työkalut, juomapullo ja kamera. Lautailu sessioiden välillä tekee mieli istahtaa alas.

Tästä syntyi hauska konsepti kassista jolle voi istahtaa.

300x250 Käytetyt rullalaudat ja kangas


ULKOKALUSTEET ULKOSALLA

Jotta voi luoda uutta on osattava irtautua perinteisestä ajattelutavasta jossa kaikki asiat ovat niille ennalta määrätyillä paikoilla.

Tällaisen käänteisen ajatusleikin kautta syntyivät myös ulkoilevat ulkokalusteet.

TORI – Oon kaupungissa 2012-näyttely.

2012 Lahti